Assalamualaikum w.r.t. dan salam sejahtera.
Bertemu lagi, alhamdulillah. Ruang masa terhad. Tengah melayan anak-anak. Ada yang sudah bercuti, ada pula yang dekat asrama nun jauh di KITTIS , Sabak Bernam dan ada yang tengah SPM.
Syukur memberi seribu makna dalam diri ini, sabar menguatkan lagi semangat berkobar-kobar hendak berkongsi ilmu dan iman meneguhkan lagi di mana hendak berpijak. Allah lebih mengetahui.
Astargfirullahalazim.. kenapa melalut ni. Si kecil belum bercuti, tetapi sudah berpesan "mama nanti buatkan Muffin choc chip ye"..hum.. belum cuti dah ada request.
Alhamdulillah, nasib baik ada juga anak-anak mengingatkan dan merindui airtangan mama. Seronok.. itu yang saya suka dan semua yang melayan blog ini bersetuju kan..?
Ikhlas..bila ikhlas kita akan buat dengan kasih sayang.
Subhanallah.
Jom layan. Resipi yang MUDAH dan emm...
Bahan-bahannya:
Mentega 90 gm
Self Raising Flour 375 gm
Serbuk koko 50 gm
Gula kastor 170 gm
Telur 1 biji
Freshmilk ( apa2 brand) 330 ml
Coklat Masak 120 gm
Coklat chip 110 gm
Cara menyediakannya:
1. Gaulkan tepung, serbuk koko dan gula.
2. Cairkan mentega (dengan kaedah double boil).
3. Masukkan telur, coklat chip, coklat cair dan akhir sekali mentega cair kepada
adunan tepung. Gaul rata.
4. Masukkan dalam cawan muffin kira-kira separuh cawan.
5. Bakar pada suhu 200° dengan api atas bawah selama 25 minit.
SELAMAT MENCUBA. Mudah dan emm..
No comments:
Post a Comment